[header_title title=”Jabučni ocat” header_size=”h3″][/header_title]

 Jabuka – glavni sastojak jabučnog octa – ima izvanredna nutritivna svojstva i poznata je kao najzdravije voće. Jabuka sadrži mnoge vitamine i minerale, kao što su pektin, beta-karoten, kalcij, željezo, fosfor i kalij. Osim toga, jabuka je izvor enzima i amino kiselina. Jabučni ocat je odlično sredstvo za čišćenje organizma. Ocat raskida naslage masti i sluzi u tijelu i na takav način poboljšava zdravlje jetre, bubrega i drugih organa. Jabučni ocat oksidira krv i smanjuje rizik od visokog krvnog tlaka. Neutralizira patogene bakterije i toksične tvari, koje se mogu unijeti u organizam sa hranom. Jabučni ocat potiče zdravu probavu i rad crijeva. Provedena istraživanja su pokazala, da jabučni ocat pomaže ojačati srce, stabilizirati razinu šećera u krvi i smanjiti rizik od mnogih vrsta raka. Ocat tjera toksine iz organizma i potpomaže mršavljenju.

Probajte svaki dan popiti dvije do šest čajnih žlica jabučnog octa sa vodom. Jabučnim octom možete poškropiti salatu, povrće itd. Također se može napraviti napitak od jabučnog ocata, vode i meda, koji se  pije vruć ili hladan.